77 / 100

Egy erős márka kialakítása mindenkinek kihívást jelent. Azoknak, akik nem szeretnek magukról beszélni, posztolni, nekik egyenesen rémálom a márkaépítés.

Íme 6 tipp, ami segít a nehézségeken átlendülni 😊

1.A márkaépítésben legyél következetes

Törekedj arra, hogy márkád folyamatosan elérhető legyen online és offline is. Posztolj folyamatosan értékes és hasznos tartalmakat.

De mennyit posztolj? A Facebookra és az Instagramra minimum hetente háromszor. És minimum hetente egy blogposztot is tegyél közzé weboldaladon.

Igen, tudom, ez most így hirtelen nagyon soknak tűnik, de hidd el, nem az. A Facebookra és az Instagramra a Meta Business Site-on keresztül előre tudod időzíteni posztjaidat, de a weboldaladon is be tudod állítani az időzítéseket.

Használj mindenhol hasonló képeket, fogalmazz mindenhol ugyanúgy – az a legjobb, ha saját stílusodban teszed – ugyanazt a hangszínt használd.

Mindenhol ugyanazt a nevet használd. Az emberek nem fognak rád emlékezni, vagy éppen nem fognak tudni azonosítani, ha például a Facebookon Vadrózsa néven jelensz meg, az Instagramon pedig Csipkerózsa leszel. (vagy ami még eszméletlen tud lenni: Zsuzska3879)

2. Találd meg kulcsszavaidat

Tudtad, hogy sokan, köztük a munkaerő toborzók is, kulcsszavak alapján keresik a megfelelő szakembereket? Ezért nagyon fontos, hogy a social media felületeidenn, a pár szavas bemutatkozásod tartalmazza azokat a kulcsszavakat, amik a márkádat mutatják be. Enélkül a keresők nem hozzák fel vállalkozásod vagy téged találatként. Ezzel bizony sok potenciális ügyfelet veszíthetsz.

Például valaki gyász feldolgozásában keres szakembert. Mit fog a keresőkbe beírni? Gyász, gyász feldolgozása, pszichológus gyász feldolgozás, stb.

Valaki lakást/házat venne. Akkor keresni fog ingatlanost, tanácsadót, stb.

Ha a TE kulcsszavaid nincsenek a bemutatkozásodban, a weboldalad metaleírásában, akkor a keresők nem téged fognak megjeleníteni első oldalon, hanem a konkurenciádat.

márkaépítés

3. Emlékezetes

Létfontosságú, hogy az emberek emlékezzenek rád. Találd meg az összes elemet a márkádban, ami miatt/ami alapján emlékezni fognak rád az emberek. Például: Rózsaszín hajú lány, aki motiváló videókat készít. Vagy a szalmakalapos kertész, aki a kertje minden négyzetméterét képes beültetni.

Mik lehetnek az emlékezetes elemek? Megjelenésed, beszéd stílusod, végzettséged, hobbid, stb. És persze ne felejtsük el, emlékezetes akkor leszel, ha van mivel kapcsolatban emlékezni rád. Tehát posztolj, posztolj, és posztolj!

4. Hiteles

Ne akarj olyan lenni, aki nem vagy. Mindig legyél természetes. Hidd el, így is rengetegen szeretni fognak. Építs olyan márkát, ami TE vagy. A márkaépítés során és az üzleti életben sok emberrel fogsz kapcsolatba lépni. Ha nem vagy hiteles, nem fogsz tudni személyes kapcsolatokat kiépíteni. Hangsúlyozd ki személyiséged pozitív részeit, de legyél természetes.

5. Különleges

Minél “specifikusabb” a márkád, annál valószínűbb, hogy hosszú távon növekedni fog. Az emberek nem az „átlagos” szolgáltatót keresik.

Pl: Inkább alkalmazom a LEGJOBB esküvői fotóst, mint egy fotóst, aki mindenre képes. Inkább a legjobb kisvállalkozási könyvelővel dolgozom, szemben egy olyan könyvelővel, aki azt állítja, hogy mindent megcsinál.

Lehet, hogy a legjobb vagy a specializálódott szakember több pénzt kér el a szolgáltatásért vagy a termékért, de biztos lehetek benne, hogy az adott szakterülethez érteni fog.

6. Végül legyél látható!

Minél több emberhez kapcsolódsz értelmes és hasznos módon (blogposzt, Instagram poszt, videók, podcast, stb.) annál többen fognak követni és bíznak meg benned. Ez ajánlásokat hoz magával, és még több lehetőséget.

Ha segítségre van szükséged márkaépítéshez, mert elakadtál, nincs ötleted, nem tudod merre menj tovább, akkor szeretettel várlak Brandépítő Workshopjaim egyikén. 🙂

Kérdésed van, vedd fel velem a kapcsolatot. Ne felejts el követni a facebook-on és az instagramon!