82 / 100

Miért fontos a blog optimalizálása a Pinterestre?

Akik blogot írnak, mind azt remélik, hogy bejegyzésük, mint egy vírus fog terjedni a neten – ezzel sok látogatót vonzzanak majd a weboldalukra, akik majd megveszik a szolgáltatásuk, termékük.

Ha a célod az, hogy a te bejegyzéseid is vírusként terjedjenek a világhálón, akkor fontos tudnod, hogyan optimalizáld blogbejegyzéseid a Pinterestre.

Sokunk számára a Pinterest fontos platform. Sok időt töltünk azzal, hogy SEO szempontból megfelelő pineket készítsünk, naponta több alkalommal felmegyünk a Pinterest-re, hogy a tartalmakat megosszuk, csatlakozunk Facebook-csoportokhoz, a Tailwind Tribes-hez, hogy a bejegyzéseinket, termékeinket népszerűsítsük.

Miért használd a Pinterestet a blogod népszerűsítésére?

A Pinterest egy vizuális kereső, amely egyszerűvé és szórakoztatóvá teszi a blogok megosztását. Akik pedig a Pinterestet használják ötletek, inspirációk keresésére, azok gyorsabban rátalálnak blogodra – a pinek segítségével az általuk érdekesnek vélt tartalmakat gyorsabban és egyszerűbben tudják megosztani a különböző social media platformokon, vagy éppen elmentik saját tábláikra.

A Google rangsorolása nagyon hosszú folyamat – gyakran több hét – míg a Pinteresté szinte azonnali. Ha megfelelő Pinterest SEO-t használsz, optimalizálod képeid, tábláid, a tartalmaid azonnal láthatóak és megoszthatóak lesznek.

Készíts pineket 2:3 méretben

blog optimalizálása Pinterestre

Ha megnyitod a Pinterestet, látni fogod, hogy a legtöbb PIN, azaz kép hosszúkás – magasabb, mint szélesebb.

A Pinterest a hosszúkás képeket részesíti előnyben. A PIN-ekre és a hírdetésekre vonatkozó irányelveik szerint a PIN-eknek 2:3 arányúnak kell lenniük. Ez lehet 1000 x 1500, 800 x 1200 vagy akár 735 x 1102 pixel. Nem számít mekkora képeket készítesz, amíg a képarány 2 x 3.

Miért lett a neve PIN?

Egyszerű. A Pinterest „megalkotói” parafa táblát használtak, amikre gombostűkkel (angolul pin) tűzték fel az üzeneteket, képeket, gondolatokat tervezés közben. Egy nagy méretű moodboardot, azaz hangulat táblát hoztak létre. A projekt végén a tábláról a képeket, szövegeket levették, és az új projekt inspirációi kerültek fel helyette.

Az ötlet remek volt, de akadt egy pici hibája. A lebontott táblákkal elvesztek az inspirációk, amik néha jól jöttek volna egy másik, hasonló projekt esetében is.

Ekkor arra gondoltak, mi lenne, ha a tábla nem parafa lenne, és átkerülne a digitális térbe. Online hoznak létre táblákat, összegyűjtik a projektekhez a megfelelő képeket, inspirációkat. Egyszerre több tábla is működhetne, nem kellene minden munkatársnak egy helyen lennie, a táblák megoszthatóak, bővíthetőek lennének és ami a legfontosabb, korlátlan lehetne a pinek mennyisége.

Az ötlet bevált, kinőtte a kis irodát – a Pinterestnek pedig jelenleg több, mint 400 millió aktív felhasználója van és havi több mint 2 milliárd keresést bonyolítanak rajta.

Hogyan készíts blog képeket a Pinterestre?

A pineket CANVA-ban a legegyszerűbb elkészíteni.

A Canva egy ingyenes alkalmazás, ami mobilon és PC-n is elérhető. Gyönyörű és optimalizált képeket hozhatsz vele létre. Sok blogger használja, mert könnyen megtanulható a használata.

Ezen kívül van egy szuper funkciója is – a Canvából rögtön meg tudod osztani az általad készített képket.

Azoknak, akik nem kreatívak, vagy nem szeretnének időt tölteni tervezéssel, készítettem egy sablon csomagot.

Ha úgy gondolod, hogy neked a heti pár pin elkészítése és posztolása nem elég, akkor javaslom a tailwind app használatát. Itt egyszerre több pin időzítését tudod elvégezni, egyszerre több táblára, és hónapokra előre is van lehetőséged időzíteni.

Kérdésed van? Vedd fel velem a kapcsolatot. Ne felejts el követni a facebook-on és az instagramon!