80 / 100

Tudtad, hogy számos Pinterest-el kapcsolatos tévhit, azaz ”városi legenda” kering a nagyvilágban? Nos nézzük meg, a legfontosabbakat.

A 2010-ben alapított Pinterestnek jelenleg több, mint 400 millió aktív felhasználója van, és havonta több, mint 2 milliárd (!!!) keresést bonyolítanak rajta.

Ez igen nagy forgalmat jelent. Nem csoda, hogy a Pinterestnek is rohamos fejlődésen kellett keresztül mennie. Nap, mint nap változik az online marketing világa és egyre több vállalkozás szeretne érvényesülni ebben a világban.

Ez a rohamos változás magával hozza azt is, hogy nem mindenki tudja kiaknázni a Pinterestben rejlő lehetőségeket, köszönhetően annak, hogy nem ismeri jól a platformot és/vagy téves információkkal rendelkezik annak használatáról.

Most itt a legjobb alkalom arra, hogy eloszlassunk néhány, a Pinterest-el kapcsolatos tévhitet.

1. Pinterest-el kapcsolatos tévhit: A Pinterest csak nőknek való

Ennek a tévhitnek van némi igaz alapja. A kezdetekben a Pinterest felhasználók 80%-a nő volt, de az évek során egyre több férfi is felfedezte a platformot. Ma már a felhasználók csupán 60 %-a nő, és 40 %-a férfi, de ez az arány évről évre változik.

Tehát az a megállapítás, hogy a Pinterestet csak nők használják, hamisnak bizonyul. Ha tartalmad/szolgáltatásod/terméked férfiaknak vagy férfiaknak és nőknek is szól, biztos lehetsz abban, hogy van helyed a Pinterest világában.

2. tévhit: A Pinteresten csak recepteket, esküvővel kapcsolatos témákat vagy dekor ötleteket találhatunk

Igaz, hogy erre a három témára keresnek rá a legtöbben (ezek a csajok…!), de más tartalmak is erős növekedést mutatnak – egyre többen keresnek például pénzügy, digitális marketing, natúrkozmetikumok, asztrológia, pszichológia vagy coaching pinekre, hogy csak néhányat említsek. De tudod mit? Az egyik ügyfelem ezermesterként jelent meg a Pinteresten, nem kevés sikerrel.

3. tévhit: Túl késő a Pinteresten megjelenni.

Uh! ezt a kifogást mennyiszer és mennyi témával kapcsolatban hallottam már…

Annyi, de annyi réspiac van még mindig, amit ki kellene szolgálni. Annyi de annyi problémára nem találták még meg a megoldást az emberek.

Tudod mit? Ne kifogást, hanem pénzt keress a Pinteresten! Mert ha hiszed, ha nem, a konkurenciád megteszi majd helyetted. Inkább legyél TE az, aki hamarabb találja meg a réspiacot vállalkozása számára.

4. Pinterest-el kapcsolatos tévhit: A Pinterest csak ötletelésre való

Nem, ez így nem teljesen igaz. Ugyan sok (rengeteg) ember látogatja meg ötletelés és ihletszerzés miatt, de mégtöbben azért, mert kíváncsiak egy termékre.

Ha te például tulipiros szandált forgalmazol speciális cipőtisztító szettel, akkor legyél TE az ihlet. Legyél TE az, akinek a termékét/szolgáltatását megnézik, és ajánld fel az érdeklődőnek azt, hogy nálad tudja megvenni az áhított terméket vagy szolgáltatást, mielőtt másik vállalkozó teszi meg azt.

tévhit a Pinterest-el

5. tévhit: Naponta 50 pint kell közzé tennem, hogy jól működjön a profilom

NEEEEM! Dehogy! Soha nem volt bizonyítva, hogy a pinelés cunamija eredményt hozott volna. Persze pinelni kell, de nem esztelenül. Naponta tegyél közzé 1-2 új pint, ami releváns, és a profilodba illik. Azonban önmagában ez sem hoz csodát.

6. tévhit: Ha a vállalkozásom megjelenik a Pinteresten, a vállalkozásom fellendül

Legyünk reálisak. Csak azért, mert a Pinteresten megjelenik vállalkozásod, még nem történik varázslat.

Mint bármely felületen itt is elhagyhatatlan a marketing. Legyen egy jó terméked/szolgáltatásod. Tudd, hogy ki az ideális vevőd/ügyfeled. Energiát kell tenned az online marketingbe. Legyen weboldalad vagy webshopod, és dolgozz a marketingeden (e-mail marketing, Google, Instagram, Facebook, stb.)

A Pinterest segít a minőségi internetes forgalom bevonzásában, feltéve, ha a tartalomstratégiád megfelelő, és pontosan tudod, kinek, mit és hogyan szeretnél eladni.

Szeretnéd felturbózni a Pinterest marketinged? Összeállítottam neked néhány csomagot, ami segítségedre lesz.

Kérdésed van? Vedd fel velem a kapcsolatot. Ne felejts el követni a facebook-on és az instagramon!