90 / 100

Ehhez csupán 5 lépésre van szükséged.  Keress a tábládnak címet, írj hozzá leírást, amely tartalmazza a Pinterest tábla kulcs szavait, válassz kategóriát végül tölts fel a tábládnak egy borítóképet.

Ennyi az egész. Gondoltad volna? Ha üzleti célokra használod a Pinterestet, akkor nem csak a pinek optimalizálása fontos, hanem a tábláké is.

Hogyan működik a Pinterest algoritmus?

A Pinterest algoritmus beolvassa a pin címét, a leírását, a leírásban használt hashtageket, mi van a képen, milyen feliratot helyeztél el a képen, így megtudja miről szól az adott pin. (tudom, hogy hihetetlen, de a Pinterest algoritmus „látja” mi van a képen)

Az algoritmusnak az a feladata, hogy a legújabb képeket, azaz pineket juttassa el a felhasználóknak.

Azaz, ha a felhasználó téli ruhát keres, akkor olyan pineket fog a felhasználónak mutatni, amin a legújabb téli ruha trend látható.

Mi történik akkor, ha a téli ruhádat egy „Winter Fun” vagy „Jeges napok” táblára tűzöd? Az algoritmus esetében semmi. Nem fogja tudni, hogy a pined téli ruhákról szól.

Ha viszont a pined a megfelelő kulcsszavakkal és hashtagekkel tűzöd ki a tábládra, akkor az algoritmus megtanulja, miről szól az adott táblád és pined, majd megmutatja a megfelelő embereknek.

A kulcsszavak és a vizuális keresés sokakat segítenek a döntésben.

Kik a megfelelő emberek?

Azok, akik elmentik a pinjeid és átkattintanak a weboldalara vagy webshopodba.

A Pinterest több millió pinnel rendelkezik, ezért fontos tudnod, hogyan hozhatod fel a keresőben a termékeid a legjobb helyre.

Ez az a lépés, amit sok blogger és cégtulajdonos nem tesz meg, pedig ez a lépés segít a legtöbbet abban, hogy pinjeik láthatóbbá váljanak – több mentést és több kattintást érjenek el a webhelyükön.

BONUSZ:

Ne használj a pinjeidhez olyan képet, ami nem illik a kulcsszóhoz. Ha téli ruhád van, akkor a pinen ne a tenger legyen sárga strandpapuccsal és napozó lányokkal, mert nem fogja érteni a Pinterest.

Amikor feliratozol egy képet, használj egyszerű betűtípust a kulcsszavakhoz. Felejtsd el a cirádás betűket és azokat a betűtípusokat is, amik nem tartalmaznak ékezetes betűket.  (script font, demo font). Ha mindenképpen ragaszkodsz a különleges betűtípusokhoz, akkor azokat ne a kulcsszavaknál használd.

Ne feledd, az a cél, hogy a Pinterest algoritmus minél könnyebben és gyorsabban beolvassa a pineket.

pinterest tábla

Így hozz létre Pinterest táblát

1 – Keress egy címet, ami leírja a táblád tartalmát

Gondold végig, milyen pineket szeretnél a tábládra menteni. A példánknál maradva a tábla címe lehet Téli ruha vagy Téli ruhák. A táblád nem egy központi „mindent” gyűjtő, ezért a sima Ruha(k) tábla elnevezés nem célszerű.  A céltudatos felhasználó például Téli tuha-t, vagy Téli kabát-ot fog keresni, mert tudja, hogy arra van szüksége.

Ha már tudod mi lesz a táblád célja, ideje kulcsszókutatást végezni. Írd be a kereső sávba a tábla nevét. Jelen esetben én a „téli ruh”-t írtam be, és megnéztem, milyen találatok jelennek meg.

Első helyen jelent meg a téli ruha a keresőben. Ez azt jelenti, hogy sok felhasználó keresi.

2. lépés  Írj leírást a Pinterest tábládhoz kulcsszavak használatával.

Emlékszel? A keresőbe beírtam, hogy „téli ruh”. Elég sok találatot hozott a téli ruhára. Igen ám, de a Pinterest felajánlott más találatokat is. Ilyen volt a „téli ruha szettek”, a „téli ruhadarabok” vagy a „téli ruha összeállítások”. Nos, ezekre a kulcsszavakra sok felhasználó keres rá, egyeznek a táblám céljával, így érdemes ezeket a kulcsszavakat felhasználnom.

Megvannak a kulcsszavak, most készítsünk 2-3 mondatos leírást:

Meleg téli ruhák és téli ruha összeállítások nőknek. Alkalomra vagy hétköznapokra azoknak, akik szeretik az elegáns téli ruha szetteket.

Írj természetes és egyszerű mondatokat. Kellemes legyen olvasni annak, aki a tábládra látogat.

Ne ömleszd tele a táblád kulcsszavakkal. (téli ruha, téli ruha szettek, téli ruhadarabok, téli ruha összeállítások)

Rossz olvasni a felhasználónak és az algoritmus sem szereti.

Mi a helyzet a hashtagekkel?

A hashtag nagyszerű a pinekhez, de a táblánál nem tesznek hozzá semmit a jobb eléréshez. Ezért felesleges a használatuk. Használd ki inkább a helyet a leírás bővítéséhez.

3. lépés – Hozd létre a táblád

Kattints a profil képedre.

Ezután kattints a „mentett” szóra, majd a jobb szélen a + jelre.

 

Válaszd a Tábla – t és kattints rá.

Írd be a tábla nevét, majd kattints a „létrehoz” gombra. A Pinterest kedveskedi akar majd neked, ezért a tábla címében lévő kulcsszó alapján feldob neked ötletet/inspirációt, amit máris a tábládra tűzhetsz.

Ha kattintasz a felajánlott pinekre, akkor a tábládhoz adja. Ha nem szeretnéd a tábládon látni a felajánlott pineket, akkor csak kattints a „Kész” gombra.

Mielőtt lelkesen tovább lépsz vagy a felajánlott pineket a tábládhoz adod, vess rájuk egy pillantást. Tényleg illenek a témádhoz? Ha nem, akkor a Pinterest „nem érti” az új táblád. Emlékszel? A tábla címe kulcsszó, ezért érdemes új cím után kutatni.

Mivel alapos kulcsszó kutatást végeztünk, kétlem, hogy ez veled megtörténik 😊

Elkészült a táblád, de még nincs vége. Kattints a tábla neve melletti három pontra, majd válaszd a „Tábla szerkesztése” -t és töltsd ki a leírás részt.

Titkos Tábla

A titkos táblák kiválóan alkalmasak olyan pinek rögzítésére, amik nem kapcsolódnak a vállalkozásodhoz, de érdekelnek téged. Használd ezeket inspirációkhoz – blogok, pinek tervezéséhez.

Itt ne aggódj az optimalizálás miatt, mert rajtad kívül senki sem fogja látni ezeket a táblákat, a Pinterest algoritmus is figyelmen kívül hagyja.

Vannak napok, amikor az ebédhez keresek ötleteket, vagy sütit szeretnék sütni. Ezek a pinek érdekesek számomra, de semmi közük az üzletemhez és a célközönségemhez. Ha ezeket a táblákat nyilvánosan hagynám, csak összezavarnám vele a látogatóimat és a Pinterest algoritmusát is, ezzel korlátozom a láthatóságomat.

BONUSZ:

Minden egyes alkalommal, amikor létrehozok egy Táblát, legalább 10 magas minőségű pint tűzök ki a táblára. Ezzel megkönnyítem a tábla „megértését” az algoritmus számára.

Gratulálok!

Létre hoztad és optimalizáltad az első Pinterest tábládat. Most tedd ugyanezt a következő Pinterest tábla létrehozásakor.

Ne feledd, ezekkel a lépésekkel könnyen elérhetővé teszed Pinterest fiókod az algoritmus és a célközönséged számára, amely vonzza az embereket a weboldaladra vagy webshopodba.

Ha úgy érzed, ennél többre van szükséged, nézd meg a Business Startup vagy az A’La Carte ajánlatokat.

Kérdésed van, vedd fel velem a kapcsolatot. Ne felejts el követni a facebook-on és az instagramon!