87 / 100

Íme 5 kérdés, ami megadja neked a választ.

Gyakran elfelejted a fontos dátumokat vagy találkozókat?

Semmi sem dühítőbb annál, mint amikor elfelejtesz elmenni egy találkozóra, vagy csak elkésel, mert nem emlékszel pontosan az időpontra.

Velem nem egyszer előfordult, hogy hamarabb ültem le egy online meetinghez a gépem elé és rendkívül mérges voltam, hogy a meeting partnerem nem képes időben a gép elé ülni. Hát na…

Nehezedre esik a teendőid rangsorolása?

A mindennapi tevékenységek során kínzó az az érzés, amikor nem látod át hogyan végezd el a napi feladataidat.

napi tervező

A napi tervezőink segítségével meg tudod határozni, mi az a 3 legfontosabb feladat, amit aznap, az az adott héten/hónapban mindenképpen el kell végezned. A 3 legfontosabb teendőt azután le tudod bontani részfeladatokra.

Állíts hozzá határidőt, jelöld a fontos találkozókat, megbeszéléseket.

Azt érzed, hogy a feladataid miatt stresszes vagy?

A szervezettség hiánya az egyik legnyomasztóbb érzés.

Nehezen látod át a napi teendőket, a feladataidat, pluszban ehhez hozzájön a családdal kapcsolatos teendők listája (vacsora a barátokkal, gyerek különórája, stb.) ezért úgy érzed, agyonnyomnak a terhek, mert a dolgok kikerültnek az irányításod alól.

Ez sajnos hatással lesz a mentális és érzelmi jólétedre.

Sosem találod a feljegyzett információkat?

Egy időben papírfecnik sokasága borította az asztalom, mégsem találtam meg sosem az éppen nagyon fontos és nélkülözhetetlen, de lejegyzett infókat. Minden fecnim tele volt értékes és értéktelen infókkal, néha sebtében lefirkantott receptekkel, ezért még rendszerezni sem lehetett azokat.

Végül megtanultam, hogy a tervezőmbe jegyzetelem le az infókat, és mindent oda, ahova való. Ha meetingről akarok készíteni feljegyzést, akkor azt a Meeting Notesba teszem. Receptet a receptes papírokra, a határidőket, vagy feladatokat pedig a napi tervezőm megfelelő rubrikáiba.

A nap végén átnézem a jegyzeteim, az elvégzett feladatokat kipipálom, azokat a feladatokat, amit nem volt időm elvégezni, betervezem egy másik napra.

Lejegyzeteltem gyorsan egy receptet? Beírom a heti menü tervezőbe, és a hozzávalókat feljegyzem a bevásárló listára.

menü tervező

Ugye, hogy nem is olyan nehéz a tervezés? 😊

Úgy érzed, hogy nem haladsz előre céljaid elérésében?

Nos, itt az ideje, hogy a kitűzött céljaid feladatokra bontsd, majd részfeladatokra. Határidőket és mérföldköveket határozz meg. És persze ne felejtsd el meghatározni, hogy az elért cél után mivel jutalmazod meg magad.

+1 Szerintem milyen a jó tervező?

Meg fogsz lepődni, de mindenkinek más.

Pont ezért szeretem a filofaxokat.

A gyűrűinek köszönhetően lehetőségünk van a belső lapjait úgy kombinálni, hogy a munka és életstílusunkhoz a leginkább passzoljon.

És ne felejtsd el, az élet bármely területén szeretnél sikeres lenni – Legyél rendszerezett!

Ha a tervezőkkel kapcsolatban kérdésed van, vedd fel velem a kapcsolatot. Ne felejts el követni a facebook-on és az instagramon!